Дончев: Политиците да се научат да смятат, става дума за бюджет, а не за писане на есе

Дончев: Политиците да се научат да смятат, става дума за бюджет, а не за писане на есе
A A+ A++ A

Подходът на служебното правителство да предложи удължаване на бюджета за 2022 година до март-април 2023 година е най-безопасният вариант, защото да се гласува Бюджет 2023 в режим на предизборна кампания в НС има опасност да се превърне в триумф на политическата безотговорност и купуване на гласове институционално с парите на българите, това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

"Аз предлагам всеки, който предлага един или друг разход, да бъде така добър да го остойности и да каже колко пари ще струва и откъде ще дойдат тези пари", каза Дончев.

По повод предложението на БСП за срещи с всички парламентарни групи в НС, за да обсъдят между първо и второ четене бюджета, Дончев заяви: "Ние може да участваме във всякакви срещи, но призивът ми е към всички политици освен да анонсират, освен да заявяват желания от хубави по-хубави, да се научат и да смятат, става дума за бюджет все пак, а не за писане на есе. Всеки нов разход трябва да предполага нов приход или отпадането на друг разход".

"Лошите параметри и на този бюджет, и опасността от прогнозата България 2 или 3 години да продължи да задлъжнява до голяма степен се дължи на бюджетните авантюри на Промяна. Не знам и на кой какви самолети му се привиждат, аз не приемам дебата аероплани срещу социални разходи. И социални разходи трябва да има, и превъоръжаване трябва и това трябва да се случи от титулярното правителство с дълъг хоризонт на управление", посочи още Томислав Дончев.

#Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"