Нова серия консултации – президентът се среща с ДПС

Нова серия консултации – президентът се среща с ДПС
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“ (ДПС), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата ще започне в 13:00 ч. на „Дондуков“ 2.

В понеделник президентът проведе консултации с представители на „Продължаваме Промяната“ (ПП), а на 26 октомври Радев се срещна с ГЕРБ - СДС.

Президентът Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване.

Държавният глава заяви, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България.

Според Конституцията след края на разговорите с всички политически сили в 48-ото Народно събрания започва и процедурата около връчването на мандатите за съставяне на правителство. По Конституция първият е за най-голямата партия, в случая това е ГЕРБ-СДС, вторият трябва да е за „Продължаваме Промяната”, а ако се стигне до трети, то той ще е по избор на президента.

# Румен Радев #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"