Как да спрем локализацията в приложения за iPhone

Как да спрем локализацията в приложения за iPhone
A A+ A++ A

Функцията за локализиране е важна част от смартфоните. Чрез нея много приложения могат да предоставят услугите си. Без местоположението няма как Google Maps например да предлага точната си навигация. Но някои програми злоупотребяват с тази функция и няма нужда да знаят постоянно къде е потребителят, отбелязва CNET.

Apple може да се похвали с доста строг контрол над приложенията, но все пак някои от тях може да успеят да заобиколят защитите. А други просто искат да имат възможно най-точна информация за потребителя без реално да им е необходима.

Потребителят често е изправен пред труден избор. Или да се примири с факта, че тези данни се събират от множество програми, или да ги ограничи, но тогава приложенията го "заплашват", че няма да могат да работят добре.

Apple е намерила компромисно решение. Потребителите могат да активират няколко вида ограничения за събирането на данни за местоположението от всяко приложение по отделно.

За целта трябва да отворят основното меню с настройки на iPhone и да изберат приложението, което искат да настроят. След това се избира опцията Location.

Има две отделни секции. В първата може да се избере дали приложението да иска разрешение за събиране на данни при всяко включване, автоматично да събира само докато се използва, или никога.

А във втората може да се ограничи събирането на точно местоположение. Така приложението ще получава само приблизителни данни в рамките на няколко километра. Това е подходящо решение за социални мрежи и други програми, които не се нуждаят от възможно най-точна локация, а приблизителната ще е достатъчна, за да работят и дават предложения.

#iPhone

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »