САС остави Семерджиев окончателно в ареста

САС остави Семерджиев окончателно в ареста
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд окончателно отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев. Той е обвинен за катастрофата в София, при която загинаха две млади жени. Мотивът на магистратите да откажат по-лека мярка за неотклонение за влошено здраве е, че Семерджиев може да се укрие или да извърши друго престъпление.

И днес, както пред първата инстанция, мъжът не се яви в съдебната зала.

Преди няколко дни и градският съд не уважи молбата на Георги Семерджиев. Тогава от СГС се аргументираха, че е с 5 обвинения, не е изтекъл максималният срок за задържане от 8 месеца и всички законови основания да продължи мярката за неотклонение "задържане под стража" са налице.

В началото на юни той помете две момичета на 22 г. и 26 г. до метростанция "Европейски съюз" на столичния бул. "Черни връх. Пострада и таксиметров шофьор. Тогава мощно "Ауди Q7" с фалшив немски номер, управлявано от Семерджиев, профучава през червения светофар от НДК по посока "Черни връх". Причината е гонка с мотор, който обаче спира на светофара.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обави, че различни подразделения на МВР са действали в услуга на Семерджиев и уволни петима шефове на РУ в София.

Прокуратурата даде срок до днес Семерджиев и адвокатите му да се запознаят с материалите по делото.

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"