Мирчев: Българското правителство работи в услуга на „Лукойл“

Мирчев: Българското правителство работи в услуга на „Лукойл“
A A+ A++ A

Българското правителство работи в услуга на "Лукойл", за да се максимизират печалбите му, за сметка на по-високи цени за българските потребители. Това се казва в позиция на Ивайло Мирчев от "Демократична България", публикувана във Фейсбук профила му.

"Току-що ЕК обори енергийния ни министър по отношение на решението на българското правителство да поиска отмяна на забраната "Лукойл Нефтохим" да изнася горива от България. Забраната бе въведена от предишното правителство, за да се намалят цените на горивата по бензиностанциите на българския пазар. ЕК е категорична - "България получи дерогация от санкциите за внос на руски петрол по море за ограничен период от време, заради специфичното си географско положение. То не се прави, за да го препродава на други страни-членки или на трети страни".

Българското правителство, обаче прави точно обратното - работи в услуга на "Лукойл", за да се максимизират печалбите му, за сметка на по-високи цени за българските потребители", пише Мирчев.

От "Демократична България" настояваме правителството да не приема този проект на решение, забраната да остане в сила, за да има директен ефект върху пазара на горива в България.

Според Мирчев "единствената политическа сила, която е поискала оставката на този министър, заради неадекватността му и зависимости от Русия е "Демократична България" още в началото на септември 2022 година".

#Иво Мирчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »