Борисов уволни цялата областна управа на Варна

Борисов уволни цялата областна управа на Варна
За смяна на Симеонов се заговори неофициално в края на септември, когато вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов избяга от журналистическите въпроси по тази тема, като каза, че не е за това във Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цялото областно ръководство на Варна е било уволнено, след като премиерът Бойко Борисов е освободил областният управител Данчо Симеонов, както и заместниците му Славчо Славов и Николай Няголов.

За нов областен управител е назначен досегашният зам.-кмет на морската столица Коста Базитов, съобщиха „Стандарт" и БТА.

Негов заместник ще бъде контраадмирал Пламен Манушев, който бе освободен от поста зам.-началник на отбраната.

Причина за уволнението на областната управа на Варна е било недоволството на премиера от работата на досегашната управа, която Данчо Симеонов оглавяваше от август 2009 г.

„Варна като млад град има нужда от повече", казал Борисов.

„Не мисля, че екипът се е справил лошо. Не си спомням да е имало отправени забележки към работата ни", коментира за „Дарик" досегашният зам.-областен управител Славчо Славов.

„Варненска област обикновено се възприема като град Варна. И когато в града не се случва нищо, страда цялата област. Но в малките общини се случват доста неща", отбеляза още Славов. Той разкри, че в момента Данчо Симеонов е в отпуск поради лични причини.

За смяна на Симеонов се заговори неофициално в края на септември, когато вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов избяга от журналистическите въпроси по тази тема, като каза, че не е за това във Варна.

Между предполагаемите наследници за мястото на Симеонов като фаворит още тогава бе сочен зам.-кметът Коста Базитов.

Представители на кметската администрация коментираха неофициално, че той е „мюре", примамка за обществения интерес и политическите реакции, което обаче не значело, че и той не е подходящ за поста.

Пламен Манушев също се спрягаше за наследник на Симеонов.

#Коста Базитов #Пламен Манушев #областен управител #Данчо Симеонов #министър-председател #уволнение #област Варна #Бойко Борисов #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"