"Huawei" напуска Русия?

"Huawei" напуска Русия?
A A+ A++ A

Huawei напълно спря директните доставки на смартфони за Русия и може да напусне страната окончателно, съобщиха за "Известия" два източника, близки до различни мобилни оператори. Това съобщи и събеседник, който работи в компанията, голям производител на смартфони, цитира news.bg.

Според източник, близък до един от мобилните оператори, китайският доставчик не внася таблети, преносими компютри, телевизори и друго оборудване в Русия. Компанията спря да продава базови станции за клетъчни комуникации още през пролетта, уточни изпълнителният директор на Telecom Daily Денис Кусков.

"В момента Huawei наистина не доставя директно устройствата си в Русия", потвърди пред "Известия" друг близък до мобилната компания събеседник.

В началото на юни Huawei обяви затварянето на официалните си магазини в Русия. В края на същия месец бе съобщено, че корпорацията вече не изнася своите устройства за Русия. След това се появи информация за възобновяване на доставките. Според източници на "Известия" сега отново няма нови доставки.

Някои устройства се продават в официалния магазин на марката, но те са остатъци от предишни доставки, каза Денис Кусков. А липсата на нови пратки може да доведе до затваряне на онлайн магазина на компанията, смята той.

В отговор на въпроси относно спирането на доставките и плановете на производителя да се оттегли от руския пазар Мария Кривцова, PR мениджър на Huawei Consumer Business Group в Русия, заяви, че "няма информация за това".

#HUAWEI

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »