Украинци напускат хотелите в Слънчев бряг

Украинци напускат хотелите в Слънчев бряг
A A+ A++ A

Украински граждани започнаха да се изнасят от хотелите в Слънчев бряг, докато се чака решение на Националния оперативен щаб дали програмата за хуманитарното им подпомагане ще бъде удължена. Част от украинците заминават за Румъния. Междувременно комисия от Икономическа полиция, служители на РПУ в Несебър, НАП и Агенцията за закрила на детето продължава проверките по хотелите за установяването на броя на украинските бежанци.

По непотвърдена информация при проверките в част от хотелите в Слънчев бряг, в които са настанени украински граждани са установени съществени разминавания. Проверките продължават. В хотела на Виолета Галева в Слънчев бряг комисията е извършила преброяване вчера:

"Държавата има право да си направо своите проверки, защото казват, че има големи разминавания. Нека да се проверят всички хотели. Обаче 11 човека влизат, икономическа полиция и част от гостите се заключиха и не смеят да отворят, защото мислят, че насилствено ги извеждат. Единственото нещо, което искаме, е държавата ясно да каже тези хора утре ги изведете с куфарите, ще ги откараме в лагери или ще ги изгоним през границата или каквото въобще мислят да ги направят".

Междувременно украински граждани започнаха да се изнасят от хотелите.

Ние отиваме в Румъния, в град Констанца, защото там програмата за подкрепа на украинските граждани е надеждна до юни. Аз съм с дете и мога да се видя там с мои роднини", каза украинката Лена.

#Слънчев бряг #украинец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"