Данъчните тръгнаха по търговските обекти на лов за нарушители

Данъчните тръгнаха по търговските обекти на лов за нарушители
A A+ A++ A

В опит за съберат повече приходи в хазната, данъчни инспектори тръгнаха на проверки по търговските обекти.

Пет от седем проверени търговци в столичния стоков базар "Илиянци" се оказаха нарушители, след днешна проверка на Националната агенция за приходите.

В началото на акцията служителите от звеното за фискален контрол са проверили търговските обекти дали стриктно отчитат приходите и издават касови бележки. Данъчните инспектори са направили контролни покупки по способа "таен клиент". Три от установените нарушения са именно неиздаване на фискален бон, а други две - разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата.

“Предвиждаме проверките да продължат в цялата страна. Целта е насърчаването на доброволното спазване на данъчните изисквания от страна на търговците. Това е и начин да предпазим гражданите от некоректните лица. Издаването и получаването на касов бон е задължение на двете страни в една сделка“, каза директорът на Главна дирекция „Фискален контрол“ на НАП Емил Беков.

От НАП напомнят, че право и задължение на клиентите е да потърсят своя касов бон, който удостоверява заплащането им в брой или по банков път. Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция - NRA Mobile, достъпно за Android(link is external) и IOS(link is external) устройства, припомнят данъчните.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700.

#НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"