Делян Добрев: ГЕРБ може да докаже, че горивата у нас са надписани с 1 лев за литър

Делян Добрев: ГЕРБ може да докаже, че горивата у нас са надписани с 1 лев за литър
A A+ A++ A

Смятаме и можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1 лв. за литър. Ако вземете цената на уралския нефт през 2018 г. и сега тя е една и съща, но горивото на бензиностанциите тогава е на цени между 1,88-1,95 лв. Сега е между 2,99-3,50 лв. Има близо 1,50 лв. разлика. Това съобщи в ефира на БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

"Нашата цел е, след като сме позволили на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и на „Литаско“ да продължават да обработват евтин руски нефт, то тази печалба, която генерират в размер на 3,5 млрд. лв. само за вътрешния пазар, да не отива в швейцарските сметки, а да я прибираме във Фонда за енергийна сигурност. И оттам да я връщаме по модела за компенсация, който и към момента работи само че не 25 ст., а 1 лв., защото смятаме, че такова е надписването“, допълни още той.

„Очаквам подкрепа от всички депутати, защото всички, които гласуват „против“ този законопроект, спокойно можем да кажем, че са лобисти на "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“. Няма друга причина да се застъпиш за двете руски компании, вместо да гласуваш в интерес на българските потребители“, добави депутатът.

#Делян Добрев #Делян Добрев - ГЕРБ #горива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"