Наемите в Бургас стигнаха софийските

Наемите в Бургас стигнаха софийските
gotoburgas.com
A A+ A++ A

Наемите в Бургас стигнаха софийските. Раят за наемодателите е настъпил още с идването на украински бежанци. Освен тях, разкрити нови здравни заведения и започнали работа в тях медици, студенти в Медицинския факултет и други университети в града, също са допринесли за скачането на цените.

Търсят се предимно двустайни, като в момента най- скъпият обявен двустаен апартамент се предлага за 1000 евро на месец. Той е 70 квадрата, в централната градска част, с паркомясто. Останалите обявени двустайни в центъра са 56- 60 квадрата, с месечен наем съответно 850, 550, 400 евро. Най- евтиният апартамент е 650 лева за 52 квадрата, разказва кореспондентът на "Труд" в Бургас Мария Кехайова.

Сред комплексите на града първенец е "Лазур", който е до Морската градина. Там има апартаменти с месечен наем 950 евро, 500 евро, 800 лева, 690 лева, с площ 60- 68 квадратни метра. Най- евтиното предложение е 500 лева за 60 квадратни метра.

В жк "Зорница" наемите вървят от 400 до 700 евро за двустаен, а най- евтиното предложение е във "Възраждане"- 225 евро за 50 квадрата, но апартаментът е полуобзаведен. Иначе квартира 70 квадрата в същия комплекс върви 600 лева. При тристайните, средната цена е 900- 1000 лева, и нагоре. Преимущества са магазини, фризьорски салони, ресторанти, банкомати в близост и естествено- паркоместа.

Засилва се търсенето на апартаменти с по две спални. „Само преди няколко дни обявихме тристаен, кандидатите бяха много, и почти всички- рускоговорящи. Квартирата бе наета буквално за часове“, обясниха брокери.

#наеми #Бургас #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »