Медведев спря Гришо на полуфиналите във Виена

Медведев спря Гришо на полуфиналите във Виена
A A+ A++ A

Серията на Григор Димитров от три поредни победи на турнира в зала от сериите АТП 500 във Виена бе спряна от руснака Даниил Медведев. На полуфиналите бившият водач в световната ранглиста надделя с 6:4, 6:2 над първата ракета на България за час и 26 минути.

Димитров, който се опитваше да се класира за първи финал през сезона, вложи много усилия, но класата на Медведев в днешния ден бе много голяма и руснакът показа защо е номер 1 в турнирната схема и номер 4 в света. Мачът започна обещаващо за българския тенисист, който спечели сравнително лесно първите си два сервис гейма. При резултат 2:2 обаче Медведев стигна до първата си точка за пробив в мача и веднага я превърна в брейк. Това даде допълнителна увереност на руснака, който продължи да печели лесно своите сервис геймове и си създаде на два пъти възможности за още един пробив, но до такъв не се стигна.

Сценарият от първата половина на първия сет се повтори и във втория. Медведев успя да реализира пробив за 3:2 гейма и това окончателно пречупи Димитров, който не успя да вземе нито един гейм повече до края. Основният проблем за българина в мача се оказа големият брой непредизвикани грешки. 31-годишният Димитров направи 23 грешки срещу само 5 на руснака.

За Медведев това е четвърта победа в шест мача с българския му съперник, като руснакът запазва шансове да се върне на трето място в световната ранглиста от понеделник, ако във финала в неделя спечели срещу победителя от втория полуфинал между хърватина Борна Чорич и канадеца Денис Шаповалов.

Димитров пък напуска столицата на Австрия със 180 точки за световната ранглиста и 125 970 евро от общия награден фонд от 2 349 180 евро.

Източник:БТА


#Григор Димитров - Гришо #полуфинал #Виена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »