Хасан и Ибрахим с концерти в Париж

Хасан и Ибрахим с концерти в Париж
стоп кадър/бТВ - архив
A A+ A++ A

Престижни концерти в Париж ще изнесат клавирните виртуози Хасан и Ибрахим.

Близнаците са сред девет студенти в музикалната консерватория в нидерландския град Маастрих, които са избрани да свирят догодина във френската столица.

"Преподавателите на синовете ми бързо разбраха колко голям талант имат и колко са добри, така че логично и двамата бяха избрани да изнесат концерти в Париж. От цялата консерватория са избрани само 9 души, като Хасан и Ибрахим са единствените пианисти в групата. Концертите ще бъдат от 26 до 29 май 2023 г., като всеки от тях изнесе по три концерта в различни квартали на френската столица. Това е поредното доказателство за възможностите им и аз като родител съм изключително щастлив за успехите им", разказа пред "България Днес" бащата на талантите Денис Игнатов.

Обучението на Хасан и Ибрахим се провежда на английски език, който момчетата отлично владеят. По време на няколкомесечния си престой в Германия пианистите са научили говоримо и немски, така че за тях не съществува езикова бариера.

"В консерваторията в Маастрих Хасан и Ибрахим попаднаха на точното място. Първите 50 дни от обучението им преминаха отлично. В началото имахме проблеми с намирането на квартира, но бяха решени и сега живеят на много добро място. От консерваторията им направиха изненада, като им подариха два велосипеда, с които да ходят на лекции. Не е тайна, че в Нидерландия това е основният начин за придвижване, така че Хасан и Ибрахим отлично се вписват в обстановката", добави пред вестника Игнатов.

В момента близнаците са в България, тъй като са в есенна ваканция. Свободното си време те ще използват за няколко инициативи. Първо гостуват в турското консулство в Бургас, където са поканени на коктейл за 99-ата годишнина от създаването на светска република Турция. В понеделник вечерта - 31 октомври, ще се включат в благотворителен концерт "Вечер на добродетелите" в столицата, където ще бъдат на една сцена с Михаела Филева и други талантливи музиканти.

За 13-и път вечерта ще събере на едно място близо 300 гости от дипломатическите, културните и бизнес среди, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие. Вечерта ще завърши с традиционното благотворително наддаване, по време на което гостите ще имат възможност да дарят за каузата, наддавайки за ценни предмети и преживявания.

Всички набрани средства ще бъдат инвестирани в програмите на фондация "За Нашите Деца", които ще подкрепят над 2500 деца и семейства през 2023 г.

#Хасан и Ибрахим Игнатови #концерти #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"