Министър Шишков: Язовир "Кюстендил" няма да бъде завършен

Министър Шишков: Язовир "Кюстендил" няма да бъде завършен
стоп кадър/бТВ
A A+ A++ A

“Поради увеличената цена в материали, труд и строителство няма да бъде завършен язовир "Кюстендил”, това заяви служебният регионален министър арх. Иван Шишков.

“Съгласно приетата разработка от 1990г. водоснабдителната система на язовир Кюстендил включва изграждането както на язовира с прилежащите му съоръжения, така и пречиствателна станция за питейни води и прилежащи водопроводи разпределени към населението и индустрията към онзи момент", заяви той, цитиран от БГНЕС.

И допълни, че предвид изминалия период и изпълнението на строителните дейности и качеството на водата е необходимо да се извършат няколко дейности. "Обследване на строителството, актуализацията на проекта на язовирната стена, актуализацията на проекта за пречиствателна станция за питейни води и съпътстващи инфраструктури, учредяване на санитарно-хранителна зона, подробни устройствени планове за пречиствателна станция и планове на линейна инфраструктура, както и процедури свързани с екологичните изисквания", обясни още Шишков.

“Средствата по архивни данни са 80 млн., но предвид наложените устройствени и екологични процедури и промяната в цените на строителството, труда и материалите са по-високи, така че в бюджета за 2023г не е предвидено неговото завършване”, допълни още Шишков.

#Иван Шишков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"