Цар Футбол няма да е същият - Висшата лига с революция в излъчването на мачовете

Цар Футбол няма да е същият - Висшата лига с революция в излъчването на мачовете
A A+ A++ A

Висша лига през втория полусезон, по-точно от началото на следващата година, ще въведе революция в световния футбол в начина на телевизионните предавания на мачовете от английския елит, съобщава "Daily Mail".

Ръководството на Висшата лига наскоро подписа споразумение с компанията "Genius Sports", която приключи разработката на софтуера и скоро ще започне внедряването му в телевизионни предавания. Става въпрос за софтуер, който ще даде възможност на зрителите пред телевизионните екрани да следят буквално всичко в реално време по време на мача, скоростта на футболиста, който държи топката, скоростта на удара, центрирането и както в популярните видео игри, в долната част на екрана ще бъде радарът, на който можете да видите позицията на двата отбора във всеки един момент.

Освен това на зрителите ще бъдат достъпни всички възможни други статистически данни, които досега бяха „скрити“ и бяха достъпни само за скаутски служби и анализатори, а сега буквално всичко ще бъде показано.

Излъчванията на Висшата лига ще се забавят с осем секунди спрямо реалното време, за да могат всички данни от сензорите да бъдат добавени към предаването, а както пише „Daily Mail“, всичко това ще донесе безпрецедентна представа за представянето на играчите във всеки мач.

#английска Висша лига #Висша лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"