Ретрограден Марс в Близнаци ще създаде малък ад

Ретрограден Марс в Близнаци ще създаде малък ад
A A+ A++ A

Единственото нещо, което движи Марс, е неговият инстинкт. А когато планетата на конфликтите, страстта, амбицията, войната и сексуалността стане ретроградна, тя може да доведе със себе си малък ад, пише Флагман.

Ретроградното движение на Марс започва на 30 октомври и продължава до 12 януари 2023 г., задавайки тона на последните няколко месеца от годината. Периодът ще ни принуди да преосмислим начина, по който действаме според импулсите си.

Както при ретроградните движения на останалите планети, ще бъдем изправени пред проблеми, които избягваме, за да можем най-накрая да ги оставим зад гърба си. Провеждайки се в Близнаци – променливият въздушен знак на общуването, умствената дейност и двойствеността – на тази ретроградност няма да ѝ липсват противоречия, интелектуални спорове и по-груби конфликти, разказват астролозите от Stylecaster.

Марс в Близнаци има способността да лишава от филтър в общуването, затова бъдете внимателни какво казвате и как го казвате. Избягвайте коварните дебати, съветват астролозите. Краят на този период ще бъде момент на дълбока интимност и емоционална трансформация и може да бъде белязан от откровени разговори, които ще предизвикат сближаване. Освободете се от безсмислените негодувания, свързани с миналото.

Вижте какво може да очаква всяка зодия от ретроградния Марс:

Овен

Марс е вашата управляваща планета, което означава, че ще почувствате ретроградният период на невероятно дълбоко ниво. Движението през вашия трети дом на общуване може да доведе до неразрешени спорове с другите, особено с близки приятели и братя и сестри, но и ще ви накара да преоткриете своите страсти и темите, които ви вдъхновяват. Ако предизвикате интелекта си, това може да ви отвори нови врати. Преосмислете какво споделяте пред света и по какви начини.

Телец

През следващите няколко месеца може да забележите, че въвеждате ред във финансите си и се примирявате с навиците си за харчене. Не позволявайте на скъпите покупки да се превърнат в порок, но и не се лишавайте от удоволствия, за да спестявате незначителна сума. Докато ретроградното движение на Марс преминава през втори дом от вашата натална карта, свързан с пари, стабилност, материални притежания и ценностни системи, той ще ви накара да преосмислите начина, по който разпределяте ресурсите си. Ако самочувствието ви зависи от нещо, за което се оказва, че не обогатява живота ви, може би е време да се откажете от този приоритет.

Близнаци

Докато Марс се движи назад през вашия зодиакален знак, следващите няколко месеца може да представляват изпитание за вашите нерви. Вероятно ще се чувствате неразбрани, докато спомени за пренебрегване или разочарование изчерпват емоционалната ви енергия. Ретроградният Марс обаче предоставя възможност и най-накрая да отстоявате себе си. Ако някога сте мислили как да постъпите, за да ви бъде даден втори шанс, този период е способен да превърне фантазията в реалност. За целта обаче трябва да намерите смелост, защото не всеки проблем може да се смали и замаже. Намерете кога е моментът да насочите вниманието към себе си и кога да направите крачка назад.

Рак

През този период може да почувствате, че малко неща са във вашия контрол. Докато ретроградното движение на Марс преминава през 12-ти дом от вашата натална карта, свързан с духовност и подсъзнателни енергии, може да почувствате свързани със своите животински импулси и отсъстващи от настоящия момент за сметка на потапяне във въображението си. Ако откриете, че се носите върху вълна от негативни мисли, връщането на брега може да бъде по-трудно от обикновено. Понякога можем само да се оставим на течението, знаейки, че вашите емоции се променят постоянно като вятъра. Просто се движете в единствената посока, която ви се струва естествена.

Лъв

Ретроградният Марс преминава през 11 дом на вашата рождена карта, свързан със социални отношения, и ви принуждава да се освободите от някои връзки, при които конфликтите създават проблеми. Ако неразбирателство пречи на отношенията, време е да се изясните помежду си. Тъй като 11 дом управлява също надеждите и мечтите, може да ви е трудно да намерите воля да осъществите вижданията си. Но когато обърнете вниманието на това, което ви носи съмнение, незабавно намалявате силата му. И щом признаете факта, че съмнението не е нищо повече от страх, вие разсейвате мъглата, за да можете да се съсредоточите върху важните неща.

Дева

Имате ли чувството, че цялата ви упорита работа е била напразно? В епохата на свръхамбиции и натиска на социалните медии, липсата на мотивация е симптом на твърде висока продуктивност. Когато ретроградният Марс се намира в 10 дом от вашата рождена карта, свързана с публичен имидж и социален статус, може да се окаже, че се справяте или с нежелано внимание, или по-лошо – липсата на всякакво . Въпреки това имиджът, който проектирате, може вече да не е в съответствие с това, което сте сега. Но отделяйки време да преоткриете себе си, се готвите да преобразите кариерата си. До края на този период ще научите повече за мненията, които са наистина от значение.

Везни

През този период отправяте поглед към дългосрочните си цели. Докато ретроградният Марс минава през през девети дом от рождената ви карта, свързан с мъдрост и открития, вие започвате да разсъждавате повече върху мотивите си да търсите истината и да приемете неизвестното. За да реализирате вижданията си и да получите знанията, за които сте мечтали, трябва да сте готови да приемете, че нищо няма да се окаже точно такова, на каквото се надявате - освободете се от всички очаквания. Когато този период приключи, ще сте натрупали преживявания, които са ви променили.

Скорпион

Последните няколко месеца на 2022 г. за вас могат да бъдат най-стресиращите и значими от цялата година. В крайна сметка ретроградният Марс – вашата управляваща планета – преминава през осми дом от вашата рождена карта, свързан с трансформация, като ви принуждава да преосмислите какво мотивира начина, по който приемате даването и получаването. Помислите какво ви кара да се сближите с някого и какви граници не подлежат на обсъждане. Този период ви принуждава да разпознаете кога сте готови да бъдете уязвими и кога трябва да поставите черта между себе си и другите. Ако нещо не е спечелило доверието ви, няма нужда да му го давате. И ако сливането с нещо ви осигурява по-малко, отколкото ви е необходимо, може би е време да преосмислите личните си условия.

Стрелец

Ако между вас и партньора все още има неразрешени конфликти, следващите няколко месеца ще ви принудят да стигнете до корена на проблема. Тъй ретроградният Марс преминава през седми дом на вашата рождена карта, свързана със съюзници, врагове и любими хора, това ще ви принуди да преосмислите как реагирате на конфликти и как избирате да ги разрешите. Ако сте отлагали терапия за двойки, тази ретроградност може да ви принуди най-накрая да отделите време за трудни, но необходими разговори. Ако със свой съперник имате недовършена работа, периодът вероятно ще доведе до нов сблъсък. Ретроградният Марс ще ви накара да общувате по начин, който насърчава партньорството да ви оказва подкрепа, вместо да ви изтощава. Затова се опитайте да работите заедно, а не един срещу друг.

Козирог

Може да е време да разглобите промените ежедневието си, защото нещо във вашата рутина вече да не работи във ваша полза. Тъй като ретроградният Марс преминава през шести дом на вашата рождена карта, свързан със задължения, услуги и ежедневни ритуали, този период ви кара да намерите баланс между работата, предназначена за другите, и тази, която вършите за себе си. Помислете дали ежедневната ви работа възпрепятства способността ви да работите върху мечтите си? Може би е време да експериментирате с нови средства, с които да изкарвате прехраната си. Трудно ли ви е да се чувствате отпочинали вместо безкрайно изтощени? Периодът може да ви накара да преодолеете страховете си и да се върнете към здравословния ритъм, за който тялото ви жадува.

Водолей

Ако се чувствате така, сякаш огънят на страстта е бил намален до едва доловимо кипене, не се учудвайте. Марс извършва ретроградното си движение през пети дом от вашата рождена карта, отговарящ за забавление, страст, секс и себеизразяване, а това може да ви накара да се борите за вдъхновение по начини, които ви се струват нови. Ако усещате, че сте загубили магията си по някакъв необясним начин, няма причина за паника. Енергията може само да се преобразува, което показва, че търсите вдъхновение някъде другаде. Експериментирайте, като изпробвате нови начини за намиране на радост, артистично изразяване и сексуална възбуда. Може да накрая да откриете нови хобита и фетиши!

Риби

Усещате ли домашния ви живот по-бурен от обикновено? Ако членовете на семейството ви се разбират по-трудно и безпорядъкът във вашия хол се е натрупва по-бързо, не се учудвайте – ретроградният Марс преминава през четвърти дом на вашата рождена карта, свързан с дом и семейство. Това ще хвърли светлина върху разочарования, оформящи се зад затворени врати, както и конфликти, които пазите за себе си и далеч от любопитни очи. Време е да запалите малко тамян, да отворите прозорците и да освободете стаения гняв. Свещеното ви пространство е напът да бъде дълбоко прочистено, но този път трябва да започнете от корените, проправяйки си път нагоре.

#Марс #ретрограден Марс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »