Процесът срещу ъндърграунд страшилището Митьо Очите тръгна наново

Процесът срещу ъндърграунд страшилището Митьо Очите тръгна наново
A A+ A++ A

Възобновеният процес срещу организирана престъпна група, ръководена от несебърския ъндърграунд бос Димитър Желязков-Митьо Очите започна днес в Софийски градски съд.

Ъндърграунд легендата Митьо Очите е обвинен, че е ръководил ОПГ, занимаващо се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Според прокуратурата ОПГ-то е действало от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Процесът ще тръгне отначало, но това не е голяма загуба, защото за четири години в закрития вече Специализиран наказателен съд, особен напредък нямаше, припомня флагман.бг.

В началото бяха разпитани няколко ключови свидетели като Йордан Йорданов – Данчо Паркета и Атанас Симеонов, които са основните козове на прокуратурата.

Впоследствие заради процедурни пропуски, свързани с екстрадирането на Митьо Очите от Турция, делото тръгна от начало. Последваха много отлагания, а защитата, която е поверена на едни от най-добрите адвокати в Бургас и София, забави колкото можаха същинския старт на процеса. Междувременно ключовите свидетели – Данчо Паркета и Атанас Симеонов оттеглиха част от показанията си, с което обвинението придоби водевилен характер.

В допълнение – един от обвиняемите Юмер Мехмед бе зверски убит, накълцан и захвърлен в бидони край езерото Вая, а той трябваше да бъде разпитан, за да даде показания, свързани с палежите на катафалки и връзката му с боса Митьо Очите.

От една година и половина са променени и мерките за неотклонение и всички обвиняеми вече са освободени от ареста.

Димитър Желязков е с последна известна мярка „домашен арест“, но не е изключено и тя вече да е изменена в по-лека, например - парична гаранция.

Припомняме, че обвиняеми са Димитър Желязков, Калоян Колев, Радослав Николов-Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, дъщерята на Митьо Очите – Станислава Желязкова, Йордан Вълчев-Ларша, Иван Пишиев, Калоян Колев, Пейко Янков, Карен Ованесян и покойният Юмер Мехмед.

#Димитър Желязков – Митьо Очите #Митьо Очите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници