Японски анализатор: Русия ще победи Украйна заради голяма грешка, която САЩ прави

Японски анализатор: Русия ще победи Украйна заради голяма грешка, която САЩ прави
A A+ A++ A

Военно-промишленият комплекс на САЩ е изчерпал силите си да напомпва оръжия в Киев, което ще играе оттук нататък в полза на Москва, пише в статия за Shūkan Gendai Казухико Фуджи, главен консултант на Изследователския институт по икономика, индустрия и търговия към Министерството на икономиката и индустрията на Япония.

„Украйна няма откъде другаде да получи оръжейни доставки, сравними по обем с предишните. Русия, от друга страна, увеличава темпото на производство на оръжие в собствената си страна. В тази връзка анализаторите започват да говорят, че в обозримо бъдеще, особено в трудните зимни условия, Москва може да победи Киев на бойното поле“, цитира РИА Новости думите на икономиста.

По мнението на автора, военната помощ за Украйна сериозно е изчерпала запасите от оръжия в американските арсенали. Производството на допълнителни оръжия ще изисква до шест месеца за някои видове и до две години за други. „Широко рекламираните“ противотанкови системи Javelin и MLRS Himars вече се оказаха в дефицит, защото „значителна част от тях беше унищожена в битка“, уточни експертът.

„През следващите месеци бойните способности на украинската армия значително ще намалеят“, заключи японският специалист.

По-рано Москва изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Министерството на външните работи заяви, че страните от НАТО си "играят с огъня", като доставят оръжие на Украйна.

pogled-info

#война #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"