България ще обменя знания и опит с Палестина

България ще обменя знания и опит с Палестина
Младенов е в Рамала като част от официалното посещение на президента Плевнелиев в Израел и в Палестинската автономия. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Българският външен министър Николай Младенов подписа в сряда две споразумения за трансфер на знание и обмяна на опит с Палестина, съобщиха от Министерството на външните работи.

Младенов е в Рамала като част от официалното посещение на президента Плевнелиев в Израел и в Палестинската автономия.

Николай Младенов и министър Исмаил Дуейк подписаха Протокол за сътрудничество в областта на селското и горското стопанство между Министерството на земеделието и храните на България и това на Палестинската власт.

Протоколът се отнася за изработването на серия от общи търговски, фитосанитарни и ветеринарни изисквания, като в него е заложен и обмен на експерти и технологии в областта на хидромелиорациите, подобряването на породите, тъканите култури, здравеопазването на животните и безопасността на храните.

Министър Младенов и министъра на социалната политика на Палестина Ахмад Мадждаляни подписаха и рамков работен план за прилагане на Протокола за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика на България и Министерството на труда на Палестина.

Въз основа на този документ Палестина ще черпи опит в областта на професионалното обучение, трудовите отношения и изграждането на система за професионална ориентация.

България ще подпомага Палестинската власт и в изграждането на агенция по заетостта.

#знания #опит #Селско стопанство #социална политика #Министерство на външните работи #министър на външните работи #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »