Известна наша актриса, звезда от Военния театър, бе открита мъртва! Синът й подозира убийство

Известна наша актриса, звезда от Военния театър, бе открита мъртва! Синът й подозира убийство
A A+ A++ A

Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си в столичния квартал "Изток" преди няколко дни, става ясно от информация на МВР. Звездата на Военния театър бе на 79-годишна възраст.

След като няколко дни не се появявяла пред блока и не отговаряла на телефонните обаждания на приятелки и на сина си, била повикана полиция. Вратата на жилището била разбита, а в антрето лежал трупа на популярната актриса, направила забележими роли на сцената на Военния и в постановките за телевизионния театър от 70-те години на миналия век.

От полицията отказаха коментар дали по тялото й са открити следи от насилие. Смъртта й обаче е доста странна, тъй като тя нямала никакви болежки и до последно общувала активно с приятели и колеги.

Синът й Иво Стайков, който е нейно дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, настоявал да бъде направена аутопсия и подозирал, че майка му си е отишла от насилствена смърт, пише Блиц.

Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявява на сцената. Тя бе обявена за "заслужил артист" през 1974 г. и бе носителка на орден "Кирил и Методий" II степен.

Малко след това се развежда и с режисьора Людмил Стайков. Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.

#Виолета Донева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »