Напрежение в НС: Готвят искане за оставката на Вежди Рашидов

Напрежение в НС: Готвят искане за оставката на Вежди Рашидов
A A+ A++ A

С напрежение започна новият парламентарен ден. Вместо избор на състав на постоянни комисии в НС, от "Продължаваме Промяната" заявиха, че готвят искане за оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

"Моята процедура е за начина на водене не само на заседанията на НС, но и Вашето ръководство на администрацията на НС. При вашия избор, вие ни четохте есемеси от 50-60 човека, които са ви молили да останете, включително и великия Христо Стоичков, който е плакал по телефона. Всеки има своите симпатизанти и привърженици. По начина на водене на заседанията, аз смятах, че след "кърджалийското чудо", няма да използвам квалификациите, които нежно употребяваше г-н Борисов за този човек, сме стигнали дъното, но явно продължаваме да дълбаем в калта", заяви от парламентарната трибуна Иво Атанасов от "Продължаваме Промяната".

"Преди един ден пред вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които вие не искахте да приемете и които Ви чакаха да Ви предадат едно листче и една папка. Казаха ми, че в тази папка са събрани документи за лицето Стефания Караславова. Помолиха ме тази папка да Ви я предам и тя е при мен", обясни Атанасов.

"Касае се за 3 одиторски доклада за закононарушения на това лице и ако Вие сте запознати със служебното досие на това лице, вариантите са два, или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя да ръководи вашите административни действия или да продължавате с калинките на ГЕРБ и със схемите на злоупотреби. Това са двата варианта, г-н Председател", каза Атанасова.

"Тук се касае в тези одиторски доклади за сключване на договори с Велинград, с ремонта на партийния дом, за разпределяне на ДМС-та, по 20 000 лева на месец е получавала тази жена и единственият критерий е бил героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ", категоричен бе Атанасов.

"Моето разочарование от Вас е огромно като администратор, ако това е вярно и Ви казах какви са вариантите. Вие ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, значи че сте лош администратор, ако не сте запознати, значи, че сте подведени", обяви Атанасов.

"Аз ще я представя тази папка на ръководството на моята парламентарна група и за мен единственият изход от ситуацията е да направя предложение към ръководството на парламентарната група да внесем искане за Вашата оставка", заяви Атанасов.

"Ще я запазя за вечни времена", обяви Рашидов, докато Атанасов му връчваше въпросната папка.

#Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"