НА ЖИВО Депутатите продължават със спора по „безспорните” комисии

НА ЖИВО Депутатите продължават със спора по „безспорните” комисии
A A+ A++ A

Народните представители продължават работата си в четвъртък с формирането на постоянните парламентарни комисии, предаде БГНЕС.

В сряда препъни камък в пленарна зала се превърнаха комисиите – голяма част от тях се оказва, че са с дублиращи председатели. Одобрена беше само Комисията по бюджет и финанси. Оглави я Петър Чобанов от ДПС.

Депутатите създадоха и Комисия по конституционни въпроси. Тя ще работи на паритетен принцип – с равен брой участник участници от всяка партия.

Комисиите са общо 25, остават за формиране 24. Те са: по правни въпроси, по икономическа политика и иновации, по енергетика, по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, по външна политика, по въпросите на Европейския съюз, по отбрана, по вътрешна сигурност и обществен ред, за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, по земеделието, храните и горите, по труда, социалната и демографската политика, по образованието и науката, по въпросите на децата, младежта и спорта, по здравеопазването, по околната среда и водите, по транспорт и съобщения, по електронно управление и информационни технологии, по културата и медиите, за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, по политиките за българите извън страната, по превенция и противодействие на корупцията и по туризъм.

В дневния ред за четвъртък, който претърпя промяна, фигурира още изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. От ГЕРБ питат за цени, контрагенти и тръжни процедури.

Изслушването на управителя и Управителния съвет на Българска народна банка относно готовността на България за членство в Еврозоната, също е част от дневния ред. Вносители са БСП.

Депутатите би трябвало да разгледат и проект на решение във връзка с приемането на еврото с вносители Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и група народни представители.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »