Арестуваният за убийството на Мирослава бил в затвора в Ловеч

Арестуваният за убийството на Мирослава бил в затвора в Ловеч
Марио Любенов (на снимката) е единственият обвиняем за смъртта на Мирослава Николова, която изчезна вечерта на 7 ноември 2011 г. след тренировка по таекуон-до в Перник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиняемият за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник е в затвора в Ловеч, съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

По-рано в сряда майката на Марио Любенов-Заека – Елка Георгиева, обяви, че синът й е в неизвестност, защото не успяла да го открие в арестите, предаде Дарик радио.

Последната среща между Марио Любенов и майка му Елка Георгиева е на 6 октомври в Ловеч, където Заека е приведен, за да му бъде изготвена психиатрична експертиза по делото за убийството на Мирослава.

Вече повече от две седмици майката няма информация какво се случва със сина й.

„Притеснена съм, защото той от 10 октомври трябваше да бъде изписан. Според думите на прокурора той вече е приведен от Ловеч и се губи по трасето. Няма го. Страхувам се в какво състояние ще го върнат“, разказа по-рано тя.

Марио Любенов е единственият обвиняем за смъртта на Мирослава Николова, която изчезна вечерта на 7 ноември 2011 г. след тренировка по таекуон-до в Перник. Трупът й бе открит на 12 януари 2012 г.

Мирослава беше изпратила писмо до близките си, в което обяснява, че е похитена. За убийството й бяха задържани двама, но единият от тях - Стойчо Стоев–Чочо, се самоуби при неизяснени обстоятелства в присъствието на полицаи.

Другият – Марио Любенов–Заека, беше в психиатрична клиника, докато се докаже дали страда от шизофрения.

Психиатричната експертиза, направена от специалисти в столичната клиника „Св. Наум“q определи, че Марио Любенов е вменяем.

На 26 април 2012 г. Софийският апелативен съд реши окончателно да остави в ареста Марио Любенов.

#самоубийство #Чочо #Стойчо Стоев #Стойчо Стоев-Чочо #Заека #Марио Любенов #Марио Любенов-Заека #окръжен прокурор #Пламен Найденов #Перник #убийство #Мирослава Николова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »