Важно разкритие за следващия iPhone

Важно разкритие за следващия iPhone
A A+ A++ A

Слуховете, че следващият iPhone ще получи USB Type-C като част от задължителните мерки, които европейските депутати приеха през изминалите месеци бяха потвърдени. Това бе сторено от шефът на маркетинг отдела на компанията – Грег Джосвяк, който даде интервю пред The Wall Street Journal

Макар да не даде ясен знак кога точно ще се случи това, един от главните в Apple каза, че европейските лидери са тези, които диктуват какво ще се случи на пазара в Европа и кога точно ще се случва то. Той спомена, че Apple предпочита да разчита на своите инженери, вместо да се доверява на стандарти, които изискват хардуер от други производители, но от компанията ще трябва да се съгласят с вече приети мерки.

Маркетинговия стратег спомена още, че адаптерите, които се продават отделно от кабелите за зареждане вече са решили проблемите със стандартизацията, а приемането на USB Type-C като нов стандарт ще причини още повече проблеми. Той смята, че много хора ще бъдат принудени да закупят нови кабели и да изхвърлят тези, които ползват в момента. Към момента все още не е ясно дали промяната в стандарта при следващия iPhone ще бъде предприета само за Европа или в нея ще бъдат включени и другите пазари.

#iPhone

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"