"Старата госпожа" не е изпитвала такъв апетит никога - 25 години без евротрофей

"Старата госпожа" не е изпитвала такъв апетит никога - 25 години без евротрофей
A A+ A++ A

"Старата госпожа" Ювентус може да е рекордьор по отличия в Италия, но на европейската сцена отново претърпя разочарование. След загубата 3:4 от Бенфика, тимът отпадна от Шампионската лига, а има и вероятност да отпадне изцяло от евротурнирите. В момента бианконерите са с равни точки с Макаби Хайфа на третото място и с по-добра голова разлика (-3) срещу (-9). Което означава, че ако Юве постигне същия резултат като израелците в последната среща, отива в Лига Европа. Но може и да отпадне напълно от евротурнирите.

Ако най-лошия сценарий се потвърди, това ще удължи тежкото чакане за европейски трофей. А то вече е четвърт век. Последната международна купа на Ювентус е Суперкупата на Европа, спечелена на 5 февруари 1997 г. срещу Пари Сен Жермен. Това прави чакането на нов трофей от международната сцена най-дългото в историята на бианконерите.

Предишният толкова дълъг период бе от първото участие през 1958/59 до 1976/77, когато Юве печели Купата на УЕФА. Бианконерите са рекордьор по най-много загубени финали в Шампионската лига - 7.

#"Ювентус"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »