Посолство на Италия: Обучение по селски туризъм в Габрово

Посолство на Италия: Обучение по селски туризъм в Габрово
A A+ A++ A

Посланичката на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара заедно с президента на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър откриха двудневното обучение по селски туризъм, който се провежда на 25 и 26 октомври в Габрово. Събитието е организирано от фондация „Америка за България“ в партньорство с Посолството на Италия, Италианската търговска агенция (ИЧЕ), Фондация LocalFood.bg/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД.

Специални гост-лектори са двамата италиански експерти Умберто Селми и Франческо Фрато от Националната мрежа на селските региони на Италия. Заедно с главни български представители и предприемачи в тази сфера от районите на Северна България – фондация LocalFood.bg/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД, те ще представят успешния модел на селския туризъм в Италия и ще предоставят практически съвети за ефективно развитие и успешно предлагане на продукти и услуги в тази сфера, като се фокусират и върху ползите от доброто партньорство с местната общност.

Семинарът е част от програмата за подкрепа на проекти за развитие на селския туризъм в България, финансирани от фондация „Америка за България“ и избрани в сътрудничество с Посолството на Италия и ИЧЕ вследствие на конкурса „Развитие на селския туризъм в Северна България“.

#Габрово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »