Гешев: Като истински мъж си признавам, че най-вече ме контролира жена ми

Гешев: Като истински мъж си признавам, че най-вече ме контролира жена ми
A A+ A++ A

Ставаме обвинители на хора, които може би случайно са наклеветени. Раздаваме правосъдие без присъда, а липсата на диалог между институциите кара обществото ни да мисли, че няма справедливост.

Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев по време на среща с главния прокурор Иван Гешев в Парламента, на която обсъдиха нуждата от провеждането на съдебна реформа.

Срещата се проведе по инициатива на партията на Янев, след като Гешев изпрати писма до всички депутати от 48-ото Народно събрание за нуждата от подобен диалог.

Янев обяви, че от "Български възход" приемат писмото на Гешев като "протегната ръка".

Главният прокурор заяви, че едва ли днес ще може да се решат всички проблеми на съдебната система, но че може да се постави едно добро начало.

"Не съм тук да защитавам прокуратурата, знаем, че има недостатъци. Просто искам да се решат проблемите на гражданите", каза Гешев. И добави, че българската прокуратура не се притеснява да обсъжда всякакви проблеми и да участва в решението им.

Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов обяви, че категорично има нужда от съдебна реформа, но че тя не трябва да е персонална. "Това сме магистратите, ние сме - няма как да ги внесете от Холандия", заяви той.

На въпрос от депутат на "Български възход" кой контролира Гешев главният прокурор отвърна: "Първо жена ми. Като истински мъж трябва да си призная!", което предизвика смях в залата.

Гешев се обяви за повече диалог между институциите и се аргументира, че е притеснен, че когато връзката между МВР и прокуратурата е скъсана, няма как да има справедливост.

"Не помня да е било така дори във времената на управление, когато министър на МВР беше Цветан Цветанов, дори тогава нямаше такова прекъсване между прокуратурата и МВР. Трябва да се чуе гласът на прокуратурата, но най-вече на специалистите, магистрати, съдии и научната общност - Даниел Вълчев, Огнян Герджиков и други", каза той.

За финал на срещата Янев изяви готовност да работи с Гешев и каза, че разчита на юридическа експертиза на главния прокурор, така че да се работи в интерес на българските граждани при провеждането на съдебната реформа.

#Иван Гешев #Стефан Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »