Абсурден случай: Майка отказва да регистрира детето си Буда

Абсурден случай: Майка отказва да регистрира детето си Буда
A A+ A++ A

Абсурден случай от Пловдивско. Близо три години дете живее без ЕГН и без акт за раждане. Майката, която родила сина си вкъщи в село Иван Вазово, отказва да го регистрира в местното кметство. Сега акт за раждане на детето ще бъде издаден служебно от Община Калояново. Това ще се случи след решение на Районния съд в Пловдив, който е сезиран за случая от прокуратурата, съобщи Нова тв.

„Това е стартиране на записването на всеки един от раждането му в „дяволската система”. Всяко ЕГН е номер, с който се регистрира и веднага започва подчиняването. Малкият се казва Буда, той се самонарича Ата”, обясни майката Галя Танева. Самата тя следва крайно религиозен и природосъобразен начин на живот и отхвърля създадените административни правила.

На въпрос дали се страхува, че детето ще бъде лишено от граждански права, тя отговаря красноречиво: „При положение, че аз съм Христос, ни най-малко мога да се страхувам”. За детето се грижи сама. Родила го преди три години у дома. Това е второто ѝ раждане в домашни условия, като първото бебе починало

Майката и 3-годишното ѝ дете живеят без ток и вода в къщата си. Местните разказват, че жената не допуска никого в дома си. Но виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето.

#майка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »