Какво означава, когато сънуваме бившия си

Какво означава, когато сънуваме бившия си
A A+ A++ A

Въпреки че сънуваме от два до пет пъти на нощ, ние рядко си спомняме сънищата си. Спорeд експертите, хората сънуват най-ярко и запомнящо се по време на фазата REM на съня. Причината да ги забравяме е, защото понякога се събуждаме в неподходящия момент. Има обаче сънища, които остават в съзананието ни и мислим за тях дълго време, след като сме се събудили. Това обикновени са тези, в които присъстват различни хора, които са важни за нас. Но какво означават те?

Някого, когото познаваме

Психолозите и анализаторите на сънища твърдят, че тези сънища са компенсаторни, което означава, че не са произволни и безсмислени, а имат ясно намерение и цел, която е да пренесат материал от неосъзнаваното в съзнанието. Когато в съня ви се появят хора, които познавате, вие всъщност не сънувате тях. По-скоро хората в сънищата ви представляват аспекти от вас самите. Ако сънувате близък приятел, помислете за най-силните му черти на характера. Ако те са скромни, тогава сънувата своята скромна страна.

Някого, когото сме познавали преди

Този тип сънища не са чак толкова дълбоки, колкото посочените по-горе. Те са свързани с информацията, която се върти в главата ви преди да заспите. Те обсебват съня ви през цялата нощ. Ако сте сънували някой познат от гимназията или човек, за когото не сте мислили от години, за това си има логично обяснение. Въпреки че сънят може да изглежда напълно необоснован, възможно е да сте видели някой по-рано през деня, който е напомнил на мозъка ви за ваш бивш познат. Това може да се е случило, без дори да го осъзнавате, но въпреки това умът ви е съхранил информацията.

Човек, с когото сте имали романтични отношения

2377342

Дори и да не сте поддържали контакт с бившия си, този човек все още може да заема част от мислите ви - особено докато спите. Доста са хората, които играят някаква роля в ума ни. Присъствието на бившите партньори е най-често. Това се дължи отчасти на навик, отчасти поради това, което бившият ви представлява за вас и заради опит да се освободите от неразрешени проблеми. Въпреки че сънуването на бившия ви може да бъде смущаващо, особено ако имате връзка с някой друг, тези сънища не означават непременно, че искате да се съберете отново.

Непознат човек

Около 50 процента от хората, които сънуваме, са непознати и обикновено са мъже. Специалистите твърдят, че те неизменно сигнализират за физическа агресия и агресивни импулси, които се обработват в паметта. Това е още едно доказателство, че сънищата не имитират непременно ежедневието ни.

Член на семейството

2377340


Ако майка ви е нахлувала в сънищата ви, не сте сами. Майките се появяват в сънищата средно около веднъж седмично. Но тя може да не представлява истинската ви майка, а проявление на всичко, което обикновено свързвате с нея: комфорт, възпитание, дисциплина, дори плодовитост. Бащите също играят символична роля. Те отразяват познание, дисциплина и финанси. Когато сънувате собствените си деца, не е нужно да копаете твърде дълбоко, за да откриете скрития смисъл. Може би имате проблем с детето и вашият сън се опитва да ви помогне да го разрешите.

#сънища #сънищата са нашите страхове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »