Кабинетът осигури терен за „София тех парк“

Кабинетът осигури терен за „София тех парк“
За проекта „София тех парк“ съобщи при посещението си в САЩ президентът Росен Плевнелиев през пролетта. Проектната компания за него пък беше създадена през юни. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Кабинетър „Борисов“ осигури терен за изграждането на „София тех парк“, съобщиха от правителствената пресслужба.

За целта правителството отне от Министерството на отбраната поради отпаднала нужда терен от около 300 дка в района на 4-ти километър на столичния бул. „Цариградско шосе“.

Теренът е с променен статут от публична в частна държавна собственост и ще бъде внесен като непарична вноска в капитала на „София тех парк“ ЕАД.

„Целта на „София тех парк“ е създаване на екосистема за подкрепа и развитие на иновациите и високите технологии в сферата на информационните и комуникационните технологии, природните науки и зелената енергия, като ще подпомага създаването на партньорства и инициирането на съвместни проекти между бизнеса и науката“, е записано в мотивите на правителството.

За проекта съобщи при посещението си в САЩ президентът Росен Плевнелиев през пролетта. Проектната компания за него пък беше създадена през юни. Очаква се паркът да заработи до 2015 г.

#бул. „Цариградско шосе“ #Министерство на отбраната #МО #„София Тех Парк“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"