Дянков: Незаконно е държавата да финансира болницата в Девин

Дянков: Незаконно е държавата да финансира болницата в Девин
Незаконно е държавата да финансира болницата в Девин, защото тя е собственост на общината, заяви финансовият министър Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Незаконно е държавата да финансира болницата в Девин, защото тя е собственост на общината, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Той се срещна с близо 300 души, които протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу затварянето на болницата, предаде БГНЕС.

„По никакъв начин не е възможно законово да се финансират стари задължения на общинска болница. Това си е изцяло задължение на тяхното ръководство“, категоричен бе Симеон Дянков.

Вицепремиерът повторил пред протестиращите тезите, които изложил пред Общинския съвет на Девин в понеделник.

По думите му държавата е готова да финансира закупуването на ново медицинско оборудване, както и преобразуването на сградата на бившата общинска болница по стандартите на здравната инспекция, на които тя не отговаряла от 2008 г.

За да се случи това обаче, болницата трябва да премине във владение на държавата от Общината, за да се организира като държавно търговско дружество.

В 10:00 часа в четвъртък Симеон Дянков ще проведе среща с експерти от Общината, на която трябва да бъдат уточнени всички подробности по предложението на Финансовото министерство.

„Това е единственият законен начин. Няма законов начин и не е правилно държавата да покрива лошото управление на общински болници“, повтори министърът.

#Девин #болница #Симеон Дянков #Министър на финансите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници