ИАНМСП взе наградата за трансгранично сътрудничество на Go Global Awards на Международния съвет за търговия

ИАНМСП взе наградата за трансгранично сътрудничество на Go Global Awards на Международния съвет за търговия
A A+ A++ A

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на иновациите и растежа бе отличена в категорията за трансгранично сътрудничество в рамките на Go Global Awards на Международния съвет за търговия.

На церемония в Талин, Естония, пред близо 300 представители на организации за насърчаване на търговията, мултинационални компании и други изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков получи наградата, която отличава компаниите и организациите, които движат икономиката напред чрез своите иновации, технологии и стратегически решения.

Наградите обединяват стотици висши ръководители на някои от най-иновативните производители, преработватели и износители в света заедно с представители на държавни органи, търговски асоциации, фирми за рисков капитал и финансови институции.

“Щастлив съм да приема наградата, защото екипът на Агенцията работи ежедневно на пълни обороти, за да подкрепи бизнеса, който иска да стъпи на международните пазари. В последните години постигнахме наистина големи резултати и компаниите ни дават изключително положителна обратна връзка. Това отличие, а и обратната връзка от бизнеса, със сигурност ни стимулират, въпреки високите обороти на работа, да продължаваме а работим в тази посока и в този дух”, коментира Таков.

За последните малко над 3 години ИАНМСП заведе близо 500 български производители на най-големите международни изложения в света – в Германия, Франция, ОАЕ, Катар, Италия, Дубай, Турция и редица други страни на няколко контитента. Близо 90% от участващите фирми споделят, че се реализирали или очакват поне един договор за износ.

Наред с това Агенцията организира търговски мисии в цял свят – от Азия до САЩ, както и межднародни бизнес форуми, в които участие взеха повече от 4000 компании, и бе домакин на най-мащабните икономически форуми, провели се в страната.

През 2019 г. организацията е инициатор и на първия в България експортен хъб – EXPORT HUB BULGARIA, който обединява множество бизнес организации с идеалната цел да подпомага компаниите по пътя им към тови пазари. В рамките му се реализираха обучения с менторски сесии, както и редица събития.

Наградата на Go Global Awards не е първо отличие за Агенцията в работата и по посока интернационализация – през 2021 г. институцията е отличена като национален победител в категорията “Подкрепа за интернационализация на бизнеса” на Европейските награди за насърчаване на предприятията за проекта EXPORT HUB BULGARIA.

#ИАНМСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"