Атанасов, ДБ: Много му се иска на Бойко да ни прегърне

Атанасов, ДБ: Много му се иска на Бойко да ни прегърне
A A+ A++ A

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атанасова и оттам отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от „Демократична България“ коментира избора на председател на 48-ото Народно събрание.

По думите му нагласата към този момент е, че отиваме на избори, но може да има изненада, тъй като е важно кой определя дневния ред. „Имаше тежки спекулации от страна на ГЕБР кой какво е предложил. Ние гласувахме против избора на Вежди Рашидов с аргумента, защото управлението в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ“, посочи Атанасов.

„В „Демократична България“ не са обсъждали своя кандидатура за председател на Народното събрание“, каза Атанасов.

„Много му се иска на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко, си отива от политиката“, допълни Атанасов.

Припомни, че предишната коалиция е била създадена преди войната в Украйна. Тя обаче е сложила тежки разделителни линии с БСП заради темата за военната помощ за Украйна.

Атанас Атанасов не изключва да се стигне до трети мандат, като е интересно кой ще го получи. Според него тези, които са свалили предишното правителство, трябва да поемат отговорността сега. Той обвини, че ГЕРБ са купували гласове този път, а служебният кабинет не е противодействал, защото се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.

Според Атанасов зад избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание стои договорка за връщане на хартиената бюлетина.

#"Демократична България" #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"