Политолог: Чака ни тежък парламент, ще се плюе всеки за всичко

Политолог: Чака ни тежък парламент, ще се плюе всеки за всичко
Стоп кадър/Nova News
A A+ A++ A

„Не можем да говорим за ad hoc мнозинство, имахме кризисна ситуация три дни”. Това коментира политологът Калоян Методиев пред NOVA NEWS.

„Не харесвам Вежди Рашидов. Той е избран само на базата на своето ЕГН. На базата на търсения компромис между партиите. От там насетне този парламент ще продължи като бойно поле, разделителните линии ще са много, ще има плаващи мнозинства. Още следващата седмица ще видим как партии, които довчера се атакуваха по най-краен начин, ще формират мнозинства по други въпроси – дали ще е оръжие за Украйна или купуване на ново въоръжение”, коментира Методиев.

Според него Корнелия Нинова е изнесла кризата на гърба си и де факто я е решила. „На мен ми напомня на четворната коалиция от преди няколко месеца. На практика тя и там играеше ролята на умиротворител, когато ПП и ИТН се хванаха за гушите”, каза Методиев.

Според политолога ПП правят грешка и започват да приличат на ИТН в предишното управление.

„Нямаме нужда от този модел на деструктивизъм, на сръдни, на крайности. Ще сме свидетели на много тежък парламент и най-лесното в него ще е да плюеш всеки за всичко”, каза Методиев

#Калоян Методиев #политолог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"