ГЕРБ с изявление след срещата с контактната група (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

ГЕРБ с изявление след срещата с контактната група (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Надяваме се, че в следващите дни някои от останалите партии ще преосмислят своята позиция и ще се явят на разговори с контактната група. Това казаха представителите на ГЕРБ-СДС, които участваха в срещата с водената от Соломон Паси и Росен Плевнелиев група в събота.

„Решенията трябва да почиват единствено на разума. Ситуацията е изключително тежка, има много кризи, с които трябва да се справим. Българските граждани не очакват от нас упорство. Колегите трябва да осъзнаят, че без диалог няма решение и не е възможно съединение. А без съединение няма сила. Само с разговори може да се върви напред. В противен случай политическото его ще вземе превес”, заяви Десислава Атанасова, цитирана от НОВА.

Тя коментира и вчерашния избор на Вежди Рашидов за председател на парламента, като подчерта, че той е станал възможен, защото „системните партии проявиха разум".

Даниел Митов пък подчерта, че на Соломон Паси му се е налагало да води разговори със севернокорейски диктатор. „Да се надяваме, че българските политически лидери ще се държат по-разумно”, каза депутатът.

„Надявам се еволюцията, свързана с проявата на по-голяма отговорност, да продължи. ГЕРБ-СДС няма да си позволи да има просто аритметично мнозинство. Подобно правителство би било безпомощно, както се видя и при предишното. Или ще стане на базата на позиции и цели, или няма да стане изобщо”, каза Томислав Дончев.

Членовете на първата политическа сила изрично отбелязаха, че ще положат всички необходими усилия, за да съставят работещ кабинет.


#ГЕРБ-СДС #изявление #контактна група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »