Рашидов ще съди Минеков, наркъл го "мултак"

Рашидов ще съди Минеков, наркъл го "мултак"
A A+ A++ A

Аз съм горд човек, ако не се справя, ще се оттегля, заяви известният скулптор, който бе избран за председател на 48-ото народно събрание

Вежди Рашидов съди служебния министър Велислав Минеков за думата "мултак", обяви новият председател на Народното събрание по Би Ти Ви, цитиран от "24 часа".

"Да, търся правдата от съда. И така трябва да е с всеки, който тиражира неистини. За "мултак" също го съдя, защото той го тиражира", обясни Рашидов. Само преди няколко месеца - през април, той осъди Минеков за обида.

Известният скулптор обясни и за отношенията си с Илия Павлов.

Никога не съм работил и една секунда в "Мултигруп". Познавам от социализма Илия Павлов и никога не ми е направил нищо лошо. Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата в студия "Време". Оттам го познавам. Той за нищо не е съден, а аз от приятели не се отказвам", каза Рашидов.

За новия си пост, за който бе избран в петък, той обясни, че обществото чака решение на своите проблеми, а не на проблемите на политиците.

Рашидов получил над 400 обаждания и есемеси от приятели и колеги, които го насърчавали да се съгласи да е председател на 48-ото народно събрание. Съпругата му д-р Снежа Бахарова също го насърчила, като му казала: "Добре стоиш, ще се справиш".

На въпрос дали ще слуша Бойко Борисов, Рашидов обясни, че най-лесно се работи с Бойко Борисов. "Тази мантра, че е диктаторът, не е истина. Той е сговорчив човек, отворен към диалог. Не виждам какво значи да слушам Бойко Борисов. Ще слушам гласа на хората и ще го напомням непрекъснато на депутатите."

Той се видял с Борисов, който го поздравил, казал му, че се справя добре и стои достолепно.

Аз съм горд човек, ако не мога да се справя, ще се оттегля, заяви Рашидов. По думите му му трябва малко време, за да навлезе в процедурните правила. Той обясни, че ще бъде приет ротационен принцип на управление и всички ще имат възможност да седнат на председателската трибуна.

#Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »