Много слънчеви часове и затопляне в събота

Много слънчеви часове и затопляне в събота
Pixabay
A A+ A++ A

Съботният ден в по-голямата част от страната ще започне със слънчево време. Около водните басейни ще се образуват мъгли, но до обед те ще се разсеят. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 19-24°С. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад и ще се затопля.


Времето в София:

През нощта срещу събота над столицата ще е предимно ясно. След полунощ ще се образуват мъгли.Минималните температури ще се понижат и ще са около 2°С.

През деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 16-18°С.

Прогноза за фини прахови частици:

В сутрешните часове очакваме завишаване на нивата на ФПЧ над София, Пловдив, Перник и Благоевград.

Времето по Черноморието:

През нощта срещу събота ще е предимно ясно. Ще духа умерен вятър от югозапад. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури на въздуха ще са 16-17°С. Вълнението на морето ще е около 1-2 бала.

Времето в планините:

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 14-17°, на 2000 метра - около 10°С.

Времето на Балканите

Очакваме чудесно време на полуострова. Повече облачност ще има над западната му половина, но ще е предимно висока. Видимостта около речните басейни до обяд ще е временно намалена. Температурите бавно ще се повишават.

Източник: MeteoBalkans.com

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »