Дете намери писмо в бутилка, плувало 8 г. в Атлантическия океан

Дете намери писмо в бутилка, плувало 8 г. в Атлантическия океан
След пропътувани 5100 км през Атлантическия океан писмото, с дата 4 юни 2004 г., е напълно запазено в двулитровата пластмасова зелена бутилка. Снимка: GlobalNews, CA
A A+ A++ A

Историята започва преди осем години, когато по време на семейна почивка две малки момичета от Монреал решават да напишат писмо, което обаче не изпращат по пощата с плик и марка, а в бутилка, и то по вода.

Тяхното съобщение изминава дългия път от бреговете на Канада до плажовете на Ирландия, където бива открито преди дни от 9-годишно момче, съобщават световните агенции, цитирани от bTV.

След пропътувани 5100 км през Атлантическия океан писмото, с дата 4 юни 2004 г., е напълно запазено в двулитровата пластмасова зелена бутилка, пусната по река Сейнт Лорънс в канадската провинция Квебек.

Съобщението от миналото е написано на френски език и се оказва неразбираемо на малкия му откривател.

Той обаче забелязва изписан имейл адрес и с помощта на майка си се опитва да намери авторите, но посочената за контакт електронна поща вече не е активна. Затова ирландското семейство се обръща към медиите.

По този начин вече порасналите момичета виждат публикувана историята за тяхното писмо в бутилка във вестник в Монреал и успяват да се свържат с малкия откривател чрез „Скайп“.

„Това е специален момент, сякаш изваден от филм. Не сме очаквали нещо подобно да се случи наистина“, коментират двете девойки пред канадските медии.

#Монреал #писмо в бутилка #Канада #Ирландия #Атлантическия океан #Квебек #Скайп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници