Костадинов: Това НС е мъртвородено

Костадинов: Това НС е мъртвородено
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов коментира избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание. Той беше припознат от парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”.

„Нека да видим кое ще обедини тези хора в крайна сметка, защото днес те се обединиха около идеята, че трябва НС да работи. Ние не считаме това за толкова важно, тъй като то е очевидно мъртвородено. След три дни ужасни родилни мъки, роди това, което виждаме”, каза Костадинов. „Това Народно събрание наистина е мъртвородено. И сега ще продължаваме да бъдем свидетели на агония, защото в крайна сметка няма ясно мнозинство. Направи се днес този ход, за да може президентът да започне да раздава мандатите. Съответно тези мандати мога да предположа, че няма да се дават бързо, което означава, че ще се тупка топката”, твърди той.

По думите му тепърва трябва да се видят качествата на новоизбрания председател. Лидерът на „Възраждане” обаче подчерта, че Рашидов „е един от най-добрите български скулптори, творец със световен авторитет”.

„Видяхте, че поне успя да мобилизира зад гърба си една подкрепа, която за нас не е изненадваща. На председателски съвет казаха, че ще се търси формула, за да може НС да заработи с идеята да се прокарат определени законопроекти”, коментира още Костадин Костадинов, цитиран от НОВА.

Костадинов коментира и възможността третият проучвателен мандат да бъде връчен на „Възраждане”: „Ако го даде на нас, ние вече казахме – готови сме със състав на правителство. Имахме и кандидати за председател. Имаме подготвен кабинет, готови сме да поемем отговорност”.


#Костадин Костадинов #"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"