Борисов се ядоса на протестиращите от Девин, били докарани от ДПС и БСП

Борисов се ядоса на протестиращите от Девин, били докарани от ДПС и БСП
Всички знаете, че БСП и ДПС са довели болницата в Девин до фалит. Всичко го знаят и най-малкото на тях им отива да организират подобен протест, коментира Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов видимо се разгневи на протестиращите пред Министерския съвет, които настояват болницата на Девин да не бъде закривана.

„Всички знаете, че БСП и ДПС са довели болницата в Девин до фалит. Всичко го знаят и най-малкото на тях им отива да организират подобен протест“, заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

Близо 300 души от общините Девин, Борино и Доспат пристигнаха в София в сряда, за да протестират срещу закриването на болницата в Девин.

Протестът, който започна успоредно със заседанието на Министерския съвет, бе огласен от родопски песни и гайда.

Според Бойко Борисов протестът за болницата в Девин е организиран от БСП и ДПС, които са платили автобусите на протестиращите.

Изказването му бе обвързано с коментара на скандала с почетното гражданство на освободителя на Кърджали ген. Васил Делов.

По случай 100-годишнината от освобождението на Кърджали в неделя генералът трябваше да бъде посмъртно удостоен със званието „Почетен гражданин“, но общинските съветници от ДПС блокираха номинацията.

Общинският съвет в крайна сметка не одобри посмъртната номинация на освободителя, като решението бе взето с 16 гласа „за“ от страна на ГЕРБ и БСП и въздържанието на 22-мата съветници от ДПС.

Премиерът не изненада с позицията си, след като вече много хора от партията коментираха отказа на Общинския съвет.

„Те прекрасно знаят, че по този начин провокират етническо напрежение, правят го с абсолютно ясна умисъл“, каза Бойко Борисов.

Именно тук министър-председателят включи и темата за протестиращите. Така според него, „както между другото и тези хора, които са платили автобусите да ги докарат от Девин“.

#ген. Васил Делов #Кърджали #БСП #ДПС #Смолян #Девин #болница #протест #премиер на България #Бойко Борисов #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »