Жертва на Семерджиев: Разряза капачката на коляното на две с мачете и ме преби

Жертва на Семерджиев: Разряза капачката на коляното на две с мачете и ме преби
A A+ A++ A

Развитие по случая „Семерджиев“. Обвиняемият отново се изправи пред съда. Този път не по делото за трагичната катастрофа на булевард „Черни връх“ в столицата, а заради причиняване на средна телесна повреда.

През май 2012 г. Георги Семерджиев и бившият национал Иван Бандаловски се сбиват с трима мъже в столичния квартал "Хаджи Димитър". Двамата са обвинени за причиняване на средна телесна повреда на едно лице, съобщава БТВ.

Вчера потърпевшият дойде в съдебната зала, за да разкаже отново за случилото се.

"Георги Семерджиев ми разряза капачката на коляното на две с мачете. И ме преби. Докато ме налагаше, друг човек ме държеше за качулката".

Делото, което районните магистрати разгледаха в сряда, се точи още от 2013-а година. Те върнаха Вутов към деня, в който за пръв път се е сблъскал със Семерджиев. Това станало малко преди Гергьовден, на 4 май 2012 г. Лъчезар се возил в колата си с Георги Генев и още един, който назова само по фамилия – Савов. Зад волана бил Савов. Те се движели по бул. „Дондуков“ в столицата и завили покрай Английската гимназия.

В този момент зад тях спряла някаква кола – Мерцедес, по спомените на Вутов. Шофьорът в автомобила започнал да присветва с фаровете, докато накрая не се изравнил с тях. Тогава от сваления прозорец се показал Георги Семерджиев, който започнал да псува компанията в другата кола.

В този момент светофарът светнал в зелено и Вутов и приятелите му потеглили. На следващия ден компанията на Вутов видяла колата на Семерджиев в квартал „Хаджи Димитър“.

„Беше паркирана до бившия магазин „Европа“ сега BILLA. Спряхме, за да се разберем и да видим какво са искали от нас. Зачакахме отстрани. След 5-10 минути от съседния блок на улицата излязоха Георги Семерджиев, футболистът Иван Бандаловски и момиче с патерици“, продължава Вутов.

За кратко време се стигнало до сбиване, в което участие взели всички, включително Бандаловски и Семерджиев.

„Бях седнал със свити колене, а Бандаловски ме риташе в гърба и в раменете. През това време се върна Семерджиев и от паркираната кола извади мачете с калъф. Докато бях на земята ме удари с калъфа, после извади и острието, с което започна да ме удря по коляното. Започна да шурти кръв“, твърди още Вутов.

Иван Бандаловски обвиняем и приятел на Георги Семерджиев, снимка: стоп кадър/БНТ

В съдебната зала бяха и двамата обвиняеми. Семерджиев беше докаран с белезници на краката и ръцете.

„Разменихте си няколко думи“, каза Иван Бандаловски, обвиняем и приятел на Георги Семерджиев.

Каза ли ви нещо за катастрофата?

Не, ние не говорим за тези работи. Израснали сме от деца. Питах го дали всичко е наред.

Какво ви отговори? Добре ли е?

Можеш ли да си добре, след тези неща.

Двамата били съученици и съотборници. Бившият национал твърди, че Семерджиев шофира „нормално, че не е знаел за провиненията му на пътя и не е чувал за полицейски чадър.“

Мирослав Христов, който е адвокатът на Георги Семерджиев, твърди, че до този момент клиентът му не е призоваван за разпит относно фаталния инцидент.


#Георги Семерджиев #жертва #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай