Бойко Таков: Имаме страхотни компании

Бойко Таков: Имаме страхотни компании
A A+ A++ A

Кои са важните теми на деня и можем ли да се абстрахираме от политиката, говорейки за тях?

“Трудно ми е да избягам от политическия нюанс при важните теми на днешния и утрешния ден, всички се надяваме на стабилно правителство, парламентът да заработи, тъй като има много неща, които са неотложни и трябва да бъдат приети, за да живеем и икономиката ни да се развива все по-добре.

Според мен важните теми от деня са, че имаме страхотни компании. Вчера бях на едно награждаване на малки и средни предприятия, които бяха впечатляващи. Много се радвам, че такива съществуват. Трябва по-често да показваме тези примери, защото те са заразителни и наистина има страхотни компании, които са моторът на икономиката и са следващата генерация предприемачи. За мен важните теми на деня са: да работим, да се развиваме и да ставаме все по-добри. Всички бизнеси, които осъзнаят, че трябва да бъдат устойчиви и да съдържат в себе си тази устойчивост, ще бъдат успешни в утрешния ден."

Това казва Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, в интервю за БНР.

Бойко Таков инициира написването на “История на предприемачеството в България“, нещо, което не е правено до момента.

“Надяваме се в рамките на няколко седмици, до месец, да издадем книгата. Не претендираме за абсолютна изчерпателност. Идеята на тази книга е да събере историята на предприемачеството – позната и непозната, доколкото могат да бъдат намерени факти за нея, и да я покаже пред младите, пред следващите предприемачи. Да видят наистина какво се е случвало по нашите земи, защото няма бъдеще и устойчивост без корени. Книгата ще бъде безплатна и достъпна за всички в електронен вид. Ще издадем ограничен тираж, който ще бъде по-скоро за подаръци“, информира той в ефира на “Нашият ден“.

Най-значимите ни предприемачи…

“Всеки момент има свои специфики, специфики на епохата, в която са се развивали тези предприемачи. Не мисля дори, че е редно да бъдат отличавани определени предприемачи, тъй като всеки в своето време се е сблъсквал с различни проблеми и е трябвало да преминава различни препятствия. В момента в България има страхотни предприемачи, а средата е по-конкурентна от всякога. Навремето не е било по-лесно заради всички обстоятелства, дори различни режими на държавно управление. Не мисля, че би било редно дори да правим класация и да ги отличаваме един или друг“, посочва още той.

“Много е важно да изграждаме в младите от най-ранна детска възраст това усещане за предприемчивост и този дух на предприемача“, казва още той.

#Бойко Таков #ИАНМСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »