Нинова обвини "Продължаваме промяната" в нарушаване на постигнатите договорки

Нинова обвини "Продължаваме промяната" в нарушаване на постигнатите договорки
A A+ A++ A

В остра реч от трибуната Корнелия Нинова репликира, че изборът на председател на Народното събрание не е просто начин за отблокиране на работата, а далеч по-голям въпрос: "Не е вярно, че слънцето ще изгрее и утре. Ние от вчера наливаме масло на тези, които искат да приключат с парламентарната демокрация и партийната система". По думите ѝ депутате решават не за една личност, а дали ще подкрепят парламентарната република, или ще я предадат.

С остър тон Нинова обвини бившите си коалиционни партньори "Продължаваме промяната", че пакетират БСП с останалите партии на статуквото, въпреки битката на левицата срещу модела ГЕРБ от години. "Заедно работихме, заедно ни би мафията", обърна се към "Продължаваме промяната" Нинова, а Кирил Петков и Асен Василев отговориха с утвърдително кимане. Нинова обаче даде да се разбере, че е обидена от предложението на двамата за публични преговори, защото иначе ще има задкулисие и заяви, че няма да позволи БСП да бъде наричана задкулисие.

Не сме се борили шест години със задкулисието, за да ни открадне някой не само програмата, но и образа

От името на БСП Корнелия Нинова заяви, че на последния председателски съвет е постигнатото крехко съгласие за обединение зад кандидатурата на най-възрастният депутат, но в залата то е било нарушено и в залата отново се говори за критерии и номинации.

Тя заплаши, че ако залата не се върне към уговорката, тя отново ще издигне кандидатурата на Кристиан Вигенин и ще настоява за гласуването му, защото отговаря на всички критерии.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"