Изрел: Няма да доставяме оръжие на Украйна

Изрел: Няма да доставяме оръжие на Украйна
geopolitika.ru
A A+ A++ A

Израел продължава да изключва възможността да доставя оръжие на Украйна, въпреки руските нападения с ирански бойни дронове, предаде ДПА.

"Искам ясно да заявя, че не продаваме оръжия на Украйна", каза снощи израелският министър на отбраната Бени Ганц пред радио "Кол Чай". Той отбеляза, че в в Украйна се изпраща единствено медицинска и хуманитарна помощ, и така ще остане и занапред.

"Аз съм министърът на отбраната и аз отговарям за износа на израелски оръжия", подчерта Ганц.

Според украински медии украинският външен министър Дмитро Кулеба е казал вчера, че страната му трябва да поиска от Израел системи за противовъздушна отбрана, за да се защитава от руските атаки.

"Ако политиката на Израел наистина е последователно да противодейства на разрушителните действия на Иран, то тогава е време Израел открито да подкрепи Украйна", заявил Кулеба.

Според Киев през последната седмица и половина при нападения с дронове и ракетни атаки в Украйна са загинали над 70 души.

Израел до голяма степен се въздържа да заема позиция във връзка с войната на Русия в Украйна, за да не застраши отношенията си с Москва, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

#оръжие за Украйна #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"