Христо Иванов: Всяка трудност съдържа в себе си импулса за голям скок и развитие

Христо Иванов: Всяка трудност съдържа в себе си импулса за голям скок и развитие
A A+ A++ A

В този парламент, макар и трудно, може да се формира правителство. То ще бъде компромисно, но не значи, че трябва да има компромисно управление. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов от трибуната на НС.

Сигурност законност и растеж са трите приоритета, които от ДБ си поставят.

„Всяка трудност съдържа в себе си импулса за голям скок и развитие“, заяви той и призова депутатите в 48-ото Народно събрание заедно да направят този скок.

"Съдебната реформа е крайъгълният камък за решаване на политическата криза", коемнтира Иванов. Политическата ситуация ще се нормализира, ако се съгласим, че трябва да има независим съд. Неутрална прокуратура. Без да реформираме прокуратурата и правосъдието, без да приложим цялостна институционална програма до високите етажи на властта, няма да можем да решим политическата криза, категоричен бе той.

Иванов допълни, че от ДБ ще настояват за ясна и последователна политика за модернизация на българската армия и поемане на отговорност към НАТО и съюзите, в които България принадлежи. Включително и за внасяне на военна помощ към Украйна.

„България е изправена пред множество кризи, но има три, които са фундаментални.

На първо място това е огромната геополитическа конвулсия, която се случва с нас. Нейната остра фаза започна с агресията на Путин към Украйна. Но това не е двустранен въпрос, това е най-острата част към нова епоха. За съжаление, острото противопоставяне има все по-голяма роля на международната сцена. Това не е опит на Русия да завземе територии в Украйна. Това е опит за пренаписване на правилата, по които функционира международната система. Ние не можем да си затваряме очите за тази война и тази нова епоха, която започва“, заяви Христо Иванов.

България трябва да се погрижи да постави в центъра на политиките си своята сигурност, категоричен бе той. „Това са част от редица мерки, които трябва да бъдат вземи от властта по отношение на модернизация на българската армия“.

Няма как да кажем, че понеже трябва да решаваме тези проблеми, следва да заметем проблемите с корупцията под килима.

Ще се грижим за балансиране на бюджета, така че максимално бързо да влезем в Еврозоната, допълни Иванов. Трябва да решим проблема с енергийната ни зависимост. „Това не може да се случи за сметка на зеления преход“, заяви още той.

#Христо Иванов #Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"