Страхотен Гришо с победа на старта в Базел

Страхотен Гришо с победа на старта в Базел
За преодоляването на първия кръг Гришо заслужи 45 точки за световната ранглиста и 17 755 евро от наградния фонд, възлизащ на почти 2 милиона евро. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров изигра един от най-добрите си мачове за сезона и отстрани поставения под № 8 сръбски тенисист Виктор Троицки в първия кръг на турнира на твърди кортове в Базел.

Първата ракета на България демонстрира страхотен тенис и разгроми 32-рия в света сърбин с 6:3, 6:2 за само 73 минути, предаде bTV.

Хасковлията проби на три пъти сервиса на балканския си съперник, докато сънародникът и добър приятел на Новак Джокович имаше само една възможност да направи това, но не успя да се възползва от нея.

Това бе първи мач за 21-годишния Гришо срещу 5 години по-възрастния от нето Троицки, който в средата на миналата година записа най-доброто си класиране в ранглистата – 12-о място.

Българинът ще играе в следващия кръг с 30-годишния французин Жюлиен Бенето, който на старта победи руския квалификант Андрей Кузнецов в три сета 4:6, 6:3, 6:3.

Димитров е в първата половина на схемата и може да се срещне за първи път в кариерата си със своя идол Роджър Федерер, ако двамата стигнат до полуфиналите на турнира в Базел.

За преодоляването на първия кръг Гришо заслужи 45 точки за световната ранглиста и 17 755 евро от наградния фонд, възлизащ на почти 2 милиона евро.

#Григор Димитров #Виктор Троицки #Базел #България #Новак Джокович #Роджър Федерер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници