Зеленски: Русия унищожи 30% от електроцентралите ни! Кличко: Пестете ток

Зеленски: Русия унищожи 30% от електроцентралите ни! Кличко: Пестете ток
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че от 10 октомври насам са разрушени 30 % от електроцентралите в страната.

„От 10 октомври 30% от електроцентралите на Украйна са разрушени, което доведе до масово изключване на електрозахранването в цялата страна. Възможности за преговори с Путин няма”, написа той в Twitter.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви на среща с членове на Съвета за сигурност, че ще бъде нанесен масиран удар с високоточни оръжия по военните, комуникационните и енергийните съоръжения на Украйна.

Кметът на Киев Виталий Кличко призова жителите да се опитат да пестят електроенергия днес и да се запасят с питейна вода след руските удари по града. Той публикува в Telegram, за да потвърди, че някои райони на столицата са останали без ток.

"В Киев в резултат на ракетни атаки на руски варвари бяха повредени два обекта от критична инфраструктура. В момента предоставянето на електро- и водоснабдителни услуги е частично ограничено в много къщи на левия бряг на столицата. В някои къщи е възможно намаляване на налягането във водопроводната мрежа, промяна в цвета и прозрачността на водата", написа той.

"Призовавам всички жители на Киев да пестят електроенергия, доколкото е възможно. Не включвайте мощни електроуреди – климатици, електрически чайници, микровълнови печки и др. Умоляват се жителите на домовете, в които водоподаването вече е временно спряно, да намерят най-близката помпена станция или автомат за питейна вода и да се запасят на вода", призова Кличко.

#Володимир Зеленски #Украйна #електроцентрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"