"Клоунът" Зеленски губи подкрепата на САЩ и Европа, вече не може да крие загубите на армията си

"Клоунът" Зеленски губи подкрепата на САЩ и Европа, вече не може да крие загубите на армията си
A A+ A++ A

Дмитрий Седов

Прокремълският анализатор и бивш ръководител на московския офис на Голдман Сакс - Дмитрий Седов, изрази мнение, че "клоунът" Зеленски губи почва под краката си, защото срещу него назряват настроение в Европа и зад Океана. Това на фона на случащото се на фронт и задаващите се вътрешни избори в САЩ води към тежки последици за Украйна.

ЕТО КАКВО ПИШЕ СЕДОВ:

В края на юли институтът Галъп съобщи, че едва 38% от гражданите на САЩ одобряват дейността на държавния глава на САЩ. Подобна е и ситуацията с отношението на американците към работата на Конгреса: само 16% от американците одобряват дейността му. Освен това само 21% от анкетираните смятат, че страната се движи в правилната посока, а 51% от анкетираните смятат, че икономиката на Съединените щати е в плачевно състояние.

На фона на тези нещастни за демократите обстоятелства рязко нарасна ролята на войната в далечна Украйна, чиито междинни резултати могат добре да подкрепят шансовете на Демократическата партия на междинните избори през ноември, ако, разбира се, тези резултати са победни.

И какво може да бъде по-хубаво от победоносните доклади за превземането от украинската армия на Херсон, ключов град на територията, отвоювана от въоръжените сили на РФ в коридора между Ростовска област и Крим? Защо не коз за екипа на Байдън в американските вътрешнополитически битки?

Днес лозунгът за Зеленски и Въоръжените сили на Украйна, измислен във Вашингтон, звучи така: превземете Херсон на всяка цена. Зеленски няма нужда да мисли, той не е свикнал. Той отдава чест и събира всички боеспособни части на въоръжените сили на Украйна в посока Херсон. За да реши проблема "победи или умри", той не съжалява за нищо друго освен за собствения си живот. Руските командири също разбират цената на залога и ще се опитат да провалят плановете на "Вашингтонския „окръжен комитет".

Офанзивата на въоръжените сили на Украйна срещу Херсон ще бъде упорита и ще се провали с цената на голям брой животи на украински войници. Това се доказва от новото подреждане на украинските събития. Всеки ден на фронта пристигат нови руски войски и образуват непрекъсната отбранителна линия, с която въоръжените сили на Украйна не могат да се справят.

Досегашните успехи на украинците при Изюм и Балаклея благодарение на маневрените ДРГ останаха в миналото. Повече такива украински войски няма да бъдат допуснати. А воденето на фронтални атаки в условията на огнево превъзходство на въоръжените сили на Руската федерация е трудно и изпълнено с тежкипоследствия.

Загубите на армията от такава война не могат да бъдат скрити дори с помощта на легендарния ЦИПСО, който известният блогър Шарий нарича "сметище". Загубите са чудовищни. Ще бъде ли това повратна точка в отношението на армията към президента-клоун? В крайна сметка неговото пренебрежение към съдбата на съгражданите му е съвсем очевидно.

Неслучайно отговорът на унгарския премиер Виктор Орбан на упреците на Зеленски, че не помага на САЩ и Украйна, нашумя в украинските социални мрежи. Вбесен от атаките на Зеленски, Орбан каза: „Не ме интересуват Щатите и Украйна. Аз съм унгарец по националност и не искам да загубя страната си заради идиот, който организира клане в центъра на Европа и то с кого - с Русия.

Подобно остро изявление в международната политика е рядко и безпрецедентно. Може да се окаже първият камък, който, паднал от върха на планината, ще премести скалопада след себе си. Европейците са уморени от войната на Зеленски срещу Русия, тълпите по улиците на европейските градове, протестиращи срещу повишаването на цените в резултат на войната и енергийната криза, стават все по-многобройни.

Кой иска да стои тук за Зеленски до края? Зимата наближава, със застудяването обстановката в Европа ще стане още по-напрегната. И най-важното ще се случи в Америка. Вероятното отслабване на позициите на демократите в Конгреса и Сената ще намали ентусиазма за помощ на Украйна.

Тук провалът на украинската офанзива срещу Херсон може да се превърне в повратна точка в ситуацията. Въпреки че вече е ясно, че Пентагонът няма възможност да снабдява въоръжените сили на Украйна с модерни оръжия, включително Hymars, така щедро, както преди. На самата Америка не й стига. И дори ако Белият дом прокара ново положително решение за военни доставки за Украйна, Зеленски ще трябва да изчака, докато производството осигури необходимия брой ракети и снаряди.

Ще чакат ли въоръжените сили на РФ през цялото това време? Съмнително. И тогава човешките загуби на украинската страна ще достигнат такива стойности, че военните най-вероятно ще имат въпрос: трябва ли да обърнат щиковете си срещу кървавия клоун, за когото животът им не струва нищо?

Такава възможност съществува. Именно през 1917 г. войниците обръщат щиковете си срещу Временното правителство, което не разбира промяната във възприемането на войната от масата войници. Казват, че тогава ръководителят на Руската република Керенски е избягал, преоблечен като милосърдна сестра

И тогава актьорът Зеленски, който е изпробвал най-екзотичните костюми върху себе си, ще има само тази възможност. Шутът си е шут. Въпреки че може да има разлика. Революционните войници не спираха медицински сестри за „лични обиски“, но кой ще гарантира за разбитите от войната украински военни?

Превод - pogled-info

#война #Украйна #анализ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай