Ситуацията в Гърция е тежка, ще ни застигне ли лошото време?

Ситуацията в Гърция е тежка, ще ни застигне ли лошото време?
A A+ A++ A

Дъжд, колкото е годишният обем валежи, наводни Гърция. Пострадаха не само улиците на столицата, но и части от островите Миконос, Родос, Кос, Санторини и Крит.
Според Александрина Янкова от Bulgaria ON AIR ситуацията в южната ни съседка е изключително тежка.

"Потопена е южната част на страната, както и остров Крит, и Цикладските острови. Бурята взе две жертви, а по последни данни има и хора, които са изчезнали. В Италия също имаше големи поражения заради циклона в Средиземно море. Той се заражда при по-продължителна температура на въздуха с комбинация на по-продължителна топла температура на морската вода", коментира тя в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ особеностите при него са, че има силни пориви на вятъра и силни интензивни проливни валежи.

"Засега няма данни, че може да засегне България, но пък този средиземноморски циклон се отправя към Кипър. Възможно е там да донесе проливни валежи, които ще са около 120 литра на кв. м. А при нас времето е прекрасно, защото от днес до сряда времето ще бъде слънчево, особено в следобедните часове", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Температурите ще са от 17 до 22°.

"В четвъртък очакваме съвсем леко да захладнее и да паднат температурите, тогава ще бъдат между 10 и 17 градуса. И в петък отново ще има подобрение на времето. Типична златна есен. Валежи не се очакват. Средната температура за октомври е между 16 и 20°. Днес на места вече имаме минусови температури, в четвъртък също ще бъдат около нулата", подчерта синоптикът.

А уикендът ще бъде изключително подходящ за разходка в планината.

Александрина Янкова съветва българите да не пътуват в Централна и Западна Европа, тъй като там се вихрят циклони.

#Гърция #гръмотевична буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"