НАТО започва ядрени военни учения

НАТО започва ядрени военни учения
A A+ A++ A

НАТО започва планирани ядрени учения, които ще продължат до 30 октомври. Целта им е да подсигурява ефективност на сдържането на Алианса.

Тренировъчни полети се провеждат в Белгия, която е домакин на ученията, планирани са и полети над Северно Море и Великобритания.

Тази година обученията се провеждат на фона на ескалиращо напрежение заради руската инвазия в Украйна и многократните заплахи то страната на Москва, че ще използва ядрено оръжие в конфликта, предаде БНТ.

От руското министерство на отбраната обявиха, че са отблъснали украинските атаки край Донецк, Херсон и Николаев. Иран за пореден път отрече обвиненията, че снабдява Русия с дронове.

Според украинското военно командване "Юг" обаче само за час са свалени 11 безпилотни самолета-камикадзе, иранско производство.

В среднощното си обръщение президентът Зеленски каза, че в момента най-тежка е ситуацията в района на град Бахмут.

"Ситуация по фронтовата линия не е претърпяла съществени промени през изминалия ден. Горещите точки в Донбас са Соледар и Бахмут, там се води изключително тежка битка. Окупаторите хвърлят срещу нашите сили всички, което имат, включително и 2 000 затворници - те са сред наемниците там", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

#НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"